Make your own free website on Tripod.com

Album Nostalgia Peribadi Abg

 

[Genting 1] [Genting 2] nostalgia ketika berusia 12 tahun

*terbaru* [Suraya, Rinawaty dan Along-Setinggan] nostalgia di rumah setinggan, Pantai Dalam

[Nenek dan Atuk (Mak)] [Atuk dan Nenek (Ayah)]

[Mak dan Ayah -1996]

[AYU-Adik]

Gambar Ayah pada bulan Julai tahun 1958, Hari Raya Haji. Inilah satu-satu gambar yang masih tersimpan dalam simpanan keluarga kami. Cukup bermakna bagi menceritakan segala-galanya. Ayah yang naik kuda tuh...:) cute...
Gambar ketika saya minat benar pada vespa. Vespa ayah nih dah berpindah milik. Tak tahu mana dah perginya. Satu kenangan lama. Apabila ingat-ingat balik, tentu senyum sendiri. Tengok rambut...siap pakai spek lagi...jeans tuh ialah jeans levi's saya yang pertama. Levi's 521. Sekarang dah tak dikeluarkan lagi. Dulu masa remaja, kalau pakai kameja, mesti pakai t-shirt putih kat dalam. Tak tahu apa motifnya, tapi memang ada kelainanlah dengan bebudak lain...style James Dean...saya masa tuh tak ikut trend semasa, jiwa saya masa tuh jiwa orang lama...minat sangat pada era James Dean. Waktu tuh, rambut belum lagi dipotong style James Dean...Tengok gambar kat bawah nie...rambut dah dipotong ikut sytle James Dean...hehehe...
Gambar ini gambar yang paling saya sayangi. Lantas, saya abadikan dalam kad pengenalan saya...Seperti saya katakan sebelum ini, masa nie saya terpengaruh dengan gaya James Dean. Rambut pun dah potong ikut style tuh. Ada orang kata, mata saya cam orang hindustan...hehehe...macam-macam lah...apa-apa pun, alhamdulillah...ALLAH kurniakan saya dengan sifat yang sempurna...syukur.
Masa nih, saya baru nak berwajah matang sikit. Tapi gaya James Dean masih ada lagi...muka pun masam semacam jer...tengah tension masa nih...nak buat lesen memandu sebab dah dua kali lesen asal hilang. Cuai sungguh...hehehe....nostalgia...oh nostalgia...
Waktu gambar ini diambil, saya baru jer masuk USM. Kononnya, dengan pakai topi masa tuh, kiranya macam low profile lah...tapi menjadi gak...memang saya low profile masa kat universiti dulu...cool jer...sekejap jer pakai topi...pastu saya pakai kopiah...:)...James Dean kemana, semua kemana...hehehe...syukur...alhamdulillah.
Syukur...inilah gambar terbaru...dalam masa 5 tahun, banyak perubahan yang saya alami...alhamdulillah...sesungguhnya ALLAH itu Maha Berkuasa...kiranya ALLAH SWT ingin berikan hidayah, nescaya kita akan mendapat petunjuk ke jalan yang diredhaiNYA...alhamdulillah